Hyppää sisältöön

Tule mukaan

Tule tekemään mediaa!

Tule toteuttamaan visiosi ohjaajien ja alan ammattilaisten tukemana, ilmaiseksi, tsemppaavassa ympäristössä ja hyvillä vehkeillä!

Piirros käsistä kehässä, reunalla kynä, paperia ja kamera

Mieletöntä valoa -toiminnassa tehdään yhdessä erilaisia mediatöitä, esimerkiksi lehteä, videotuotantoja, streamausta, radiota, podcasteja. Toiminta on ilmaista, ja tarkoitettu nuorille aikuisille (18-35 v.), jotka kokevat erilaisia haasteita elämässään, esimerkiksi työllistymisessä tai opinnoissa/opintoihin hakeutumisessa. Aiempaa kokemusta ei tarvita, riittää että sinulla on palo tehdä ja mahdollisesti jo ideoita, joita haluaisit lähteä toteuttamaan. Me tarjoamme välineet, sinä pääset tekemään tsemppaavassa ja kivassa porukassa. 

Mielettömässä valossa osallistujat tekevät mediaa omista lähtökohdistaan ja ideoistaan. Tuotantoja suunnitellaan viikoittain kokoontuvissa tiimeissä, joita tällä hetkellä ovat sähköisen median (video ja radio) tiimi sekä lehtitiimi. Toimintaa järjestetään Helsingissä ja Tampereella, pandemian vuoksi pääsääntöisesti etänä. Mieletöntä valoa on osa Sosped-säätiötä.

Näin pääset mukaan

Helsingin toiminta

Seuraava Helsingin vertaistuottajakoulutus järjestetään syyskuussa ma 6.– to 9.9.2021 Vallilan ja Kallion toimipisteillä. Koulutuksessa tutustutaan toimintaan, median tekemiseen sekä alan pelisääntöjä ja eettisiä ohjeita. Päivät ovat aamu kymmenestä kolmeen iltapäivällä ja pitävät sisällään lounaan. Koulutuksen jälkeen voit tulla mukaan toimintaan tekemään itseäsi kiinnostavaa media esimerkiksi lehteä, radiota ja/tai videoita.

Ota yhteyttä Saijaan, niin saat lisätietoa koulutuksesta. Kiinnostuneet kutsutaan alkuhaastatteluun, mukaan koulutukseen mahtuu noin kymmenen. Ilmoitamme kaikille hakeneille henkilökohtaisesti.

Saija Salonen | 041 528 36 22 | saija.salonen@sosped.fi

Tampereen toiminta

Tampereen vertaistuottajakoulutus järjestetään syyskuussa ke 1.– pe 3.9.2021 Ravintola Telakalla.

Koulutuksessa kuullaan niin Mieletöntä valoa -aktiivien kuin media-alan ammattilaistenkin vinkkejä, käydään läpi alan pelisääntöjä ja tehdään käytännön harjoituksia. Päivät kestävät noin kuusi tuntia ja sisältävät lounaan.
Koulutuksen jälkeen osallistuja valitsee, missä tiimissä tahtoo jatkaa työskentelyä (esim. lehti-, video-, radio). Tiimit työskentelevät kolmen kuukauden jaksoissa. Tiimeissä voi tehdä tuotantoja sekä ryhmässä että yksin, työntekijöiden tukemana.

Tampereen toiminnasta vastaa Hannu. Ota häneen yhteyttä, jos haluat kuulla lisää: hannu.stark@gmail.com tai 044 984 6208. Haastatteluihin kutsutaan elokuussa.


Lisätietoja toiminnasta ja vertaistuottajakursseista voit kysyä Saijalta: 041 528 36 22, saija.salonen@sosped.fi