Hyppää sisältöön

VIIHDEMIX

Kokemustarinoita, Podcast, Radio

Viihdemix on tunnelmaltaan kevyt ja rento podcast-ohjelma kiinnostavista aiheista kepeällä otteella. Ohjelmaa toimittavat Jani Välimäki, helsinkiläinen jätkä, ja Joakim Ståhlstedt, kirkkonummelainen jätkä, joita kiinnostaa jutella vähän kaikenlaisesta maan ja taivaan väliltä. Välillä jaksoissa on käsiteltäviin aiheisiin liittyviä vieraita. Jani ja Joakim kohtasivat toisensa Mieletöntä valoa tuotantoryhmissä ja päättivät alkaa tekemään podcastia.

VIIHDEMIX-logo: Tani

JAKSO 1 – Julkinen liikenne

viihdemix logo ja kuvitteellinen metrokartta sekä liikennesymboleja

Julkinen liikenne -jaksossa keskustellaan juontajien kokemuksista, sillä molemmilta löytyy rutkasti kokemusta julkisen liikenteen käytöstä. Lisäksi jaksossa pohditaan kysymystä: Onko taksi osa julkista liikennettä?

Voit kuunnella Julkinen liikenne -jakson Spotifysta.

JAKSO 2 – Osuuskuntatoiminta

Viihdemix logo ja osuuskuntatoimintaa symboloivia työn tekemisen kuvia

Osuuskuntatoiminta jaksossa kuullaan vieraana Elisa Silanderia, joka on espoolainen osuuskuntatoiminnan harjoittaja. Aihe oli alun perin Joakimille vieras ja siksi hän halusi Janin kanssa kuulla lisää mitä osuuskunnissa ylipäätään tehdään?

Voit kuunnella Osuuskuntatoiminta -jakson Spotifysta

JAKSO 3 – Väliaikaistöiden saaminen

ihmisiä tietokoneen äärellä

Väliaikaistyöt on työmuoto, joka mahdollistaa lyhytaikaisen työllistymisen. Jakson vieras Ulla Vehkaperä, helsinkiläisen Metropolia-ammattikorkeakoulun lehtori kertoo keikkatyön mahdollisuuksista ja haasteista löytää reittejä työelämään. Vehkaperä on ollut kehittämässä malleja keikkatyöllistymisen tueksi. Viihdemix kiinnostui aiheesta, sillä töiden saaminen tai ainakin niiden hakeminen on aihe joka koskettaa henkilökohtaisesti ainakin jossain määrin.

Voit kuunnella Väliaikaistöiden saaminen -jakson Spotifysta.

JAKSO 4 – USA/Amerikan Yhdysvallat

Pohjoisamerikan karrtakuvan päällä nojaa pieni USA:n lippu

Jakson aiheena on USA, joka on valtiona ja kulttuurina useiden ja monesti lähes loputtomien keskustelujen perusraaka-aine, eikä tämäkään tuokiomme tee poikkeusta tuohon asiantilaan. Janin ja Joakimin vieraana on Emma Lehtovuori, perheensä kanssa Atlantan suurkaupungissa Georgian osavaltiossa asunut nuori nainen. Emmalla on paljon kerrottavaa tuossa melkoisen suuressa maassa asumisesta. Jaksossa myös Joakim kertoo kokemuksiaan USA:ssa käymisestä, koska on neljästi siellä päin maailmaa käynyt.

Voit kuunnella USA / Amerikan Yhdysvallat -jakson Spotifysta

Kuuntele muita Mielettömässä valossa tuotettuja sarjoja: